Жертвите на Ирма във Флорида нараснаха до 12, съобщиха  местните

...
Жертвите на Ирма във Флорида нараснаха до 12, съобщиха  местните
Коментари Харесай

Жертвите на Ирма се увеличават. Критикуват Макрон за бездействие

Жертвите на Ирма във Флорида набъбнаха до 12, оповестиха  местните управляващи. Общият брой на починалите се усили до 55.

Френският президент Еманюел Макрон дойде през вчерашния ден на островите Сен Мартен и Сен Бартелеми, няколко дни след прекосяването на опустошителния Ирма.

Целта на визитата му бе да успокои локалните хора и да заглуши рецензиите, че страната е била неподготвена за бедствието.

Макрон направи изказване незабавно след кацането си на Сен Мартен и съобщи, че естествената злополука е лишила живота на 11 души на френските Антили, доста са ранените и изчезналите. Той добави, че от началото на рецесията Франция е направила най-големия въздушен мост от началото на Втората международна война, с цел да помогне на бедстващите.

В момента, когато приказвам, на Сен Мартен има 1900 служители на реда и военни, които укрепват сигурността на острова против грабежите, съобщи Макрон.

Той разгласи за „ безспорен приоритет “ връщането към естествения живот и даде обещание телефоните, електричеството и производството на питейна вода да бъдат възобновени до 20 септември, а след тях и здравните услуги, работата на учебните заведения, сигурността и да стартира възобновяване на опустошените здания.

Макрон добави, че първоначално ще бъдат обезпечени към 50 млн. евро за преодоляване на вредите и всички държавни служби ще бъдат мобилизирани.

Междувременно Американската организация по околна среда стартира следствие на повредата в завода на Аркема в Тексас,  предизвикана от другия разрушителен вихър – Харви. Проверката е дали компанията е спазвала условията за сигурност и проектът за деяние при рецесии при детонациите в завода след наводнението.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР